RSS

PaleStiN1!!teks ucapan dari Syeikh Abu Bakar yg sempat menghadirkan diri ke KTD pd hari penutup kem jati diri

"Assalamualaikum, saudaraku yang menunaikan solat berjemaah, saudaraku yang mengamalkan amal maghruf nahi mungkar, yang membantu kemenangan perjuangan Allah dan Rasulullah, yang membantu membebaskan Al-Aqso dan Palestin.."Kalian adalah umat yang beruntung kerana menjadi umat yang MEMILIH untuk bangkit berijhad, bukan umat yang TERPAKSA bangkit untuk berjihad. Kalian menjadi tangan yang di atas (memberi) bukan tangan yang dibawah (terpaksa menerima). Ganjaran di sisi Allah, sama seperti seolah-olah kalian sedang berjihad dihadapan Baitul Muqadis... Andainya Kalian mati tidak mustahil Allah masukkan Kalian bersama para syuhada..."
Kewajipan palestin adalah merupakan tanggungjawab dan amanat kita semua, seluruh ummat Islam.
Al-Aqso merupakan sebahagian dari akidah kita, Al-Aqso merupakan masjid ke-2 yang dibina oleh Rasulullah, masjid ke-3 yang disucikan, tempat di mana berlakunya isra' mikraj, pernah dibebaskan dengan darah para sahabat.
BAntulah perjuangan kaum muslimin di palestin sebelum Allah bertanya apa perjuangan kita bagi membebaskan Palestin & masjid al-aqso..
kewajipan kita membebaskan palestin dan Al-aqso merupakan fardhu ain............
"apakah kalian berfikir mudah untuk memasuki syurga Allah begitu saja sedangkan kamu tidak pernah berjihad & bersabar di jalan Allah"
"barangsiapa yg tinggal dan tidak ikut berjihad @ tidak bercakap tentang berjihad maka diakhirat nanti dibangkitkan sebagai seorang munafik"
kita perlu berjihad dengan segala benda yang ada, jika mampu dengan tenaga, berjihadlah dengan tenaga. jika tidak mampu berjihadlah dengan bekalah (harta) memberi bantuan kepada para mujahidin, berjihad dengan nyawa, harta atau lisan yakni dengan perkataan yang baik serta melakukan amal maghruf nahi mungkar. berjihadlah dengan pengetahuan, tarbiyah, ketahanan diri daripada melakukan dosa kepada Allah dan akhirnya berjihadlah dengan doa (senjata org mukmin).
"penindasan ini sudah lebih daripada 60 tahun. 12 juta penduduk sekarang bertebaran di kem-kem pelarian di sekitar masjid al-Aqso. ratusan ribu syahid.. rumah-rumah hancur, tembok-tembok pula sudah dibina oleh zionis, 12 ribu kaum muslimin di tahan. namun orang palestin tak akan pernah berhenti berjuang melepaskan palestin dan Al-Aqso daripada zionis, mereka akan tetap berjuang..
ini adalh pertayaan kaum muslimah kami buat para muslimin,
"apa yg telah kalian lakukan bagi membebaskan Palestin? sedangkan kami telah mengorbankan harta kami, perhiasan yg dimiliki, kami telah infakkan anak-anak kami, para pemuda kami dan diri kami. apa yang telah kalian lakukan untuk membebaskan Al-Aqso? pertahankanlah tanah bersih palestin dari tangan zionis israel.
itulah ucapan Syeikh Abu Bakar yg sempat ditulis RnR, tak mungkin kan tgn RnR mampu menyamai kelajuan percakapan penterjemah itu, lagipun kelemahan RnR dalam menghafal surah, mengakibatkn RnR x dpt meneka surah apa yang dibaca syeikh.~
(pelu dipastikan tiada isi yg salah fahami akibat kebatasan ilmu pengetahuan RnR jesteru akan ditanya kepda yg lebih pakar dahulu~)

p/s: salin dr RnR

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 ulasan:

Catat Ulasan